Novi vrgorski suveniri

Tijekom posjeta knjižari “Novo doba” u Vrgorcu ugodno smo se iznenadili pogledom na zid sa suvenirima. Kako smo informirani, jedna mlada Vrgorka iz obrta “Magic cut” izrađuje vrlo lijepe suvenire s reprezentativnim simbolima našega grada kao što su grb Vrgorca i Tin Ujević i prezentirani su u obliku privjeska za ključeve i magneta. Izrađuju se od metala i drveta. Otiđite, kupite koji suvenir i tako potaknite ovaj zahvalni rad. Jako nam je drago što se kroz ovakve poduzetničke pothvate promiču vrgorska povijest, kultura i starina pa čestitamo autorici i upravi knjižare na trudu. Bravo!

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst