Društvo prijatelja vrgorske starine proslavilo 5. rođendan!

Večeras je u restoranu „Kula“ u Vrgorcu održana izborna sjednica Skupštine Društva prijatelja vrgorske starine. Postojećem vodstvu – kojega čine predsjednik Branko Radonić, potpredsjednik Matko Bašić i tajnica Adriana Turić Erceg – izglasan je novi petogodišnji mandat.

Nakon radnog dijela sjednice, dvadesetak prisutnih članova proslavilo je 5. rođendan Društva. A imalo se mnogo toga za slaviti. Od osnutka organizacije 5. travnja 2018. godine u knjižnici Osnovne škole „Vrgorac“ pa do danas zabilježeno je preko 120 različitih aktivnosti. Među njima se ističe pokretanje specijaliziranog portala Vrgorskestarine.hr gdje se već nalazi 250 tekstova, zatim održano je nekoliko predavanja i izložbi, izdane su tri knjige s planom da ih do kraja 2023. tiskamo još tri. Sve je napravljeno volonterski. Društvo danas broji tridesetak članova.

– Osobno se nadam da ćemo u mandatu 2023.-2028. što prije doći do tiskanja desete knjige i to sam sebi postavio kao glavni zadatak. Hvala svim našim pratiteljima i donatorima na podršci, rekao je na sjednici predsjednik Društva Branko Radonić.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst