Vlada odobrila zaduženje Grada Vrgorca od 1,1 milijuna kuna za kupnju Pervanovih kuća

Na svojoj 33. sjednici održanoj 30. prosinca 2020. godine, Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost Gradu Vrgorcu za zaduženje kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka, u iznosu od 1,1 milijun kuna, s rokom otplate od sedam godina, u mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 2,00 % i jednokratnu naknadu za odobrenje kredita u visini 0,2 % od iznosa kredita. Novac za koji će se Grad Vrgorac zadužiti biti će potrošen za kupnju kompleksa Pervanovih kuća i pripadajućeg zemljišta površine 1.063 četvorna metra, smještenih u samom centru Vrgorca, na Korzu i Pijaci, a izgrađenih prije više od stoljeća.

Gradsko vijeće Vrgorca ovlastilo je 3. studenoga 2020. gradonačelnika Antu Pranića za kupnju ovih objekata, a ta odluka je epilog dvije godine dugog pregovaranja s vlasnicima kompleksa koji je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa desetljećima stajao napušten. Potpisan je ranije sporazum nasljednika i Grada Vrgorca, a potonji će nakon kupnje jedinstvenim urbanističkim rješenjem na temelju javne rasprave definirati konačnu namjenu Pervanovih kuća.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst