Vrgorac nekad – stalni postav izložbe starih fotografija Vrgorca u restoranu “Kula”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Početkom ljeta u Vrgorcu svoja je vrata ponovno otvorio nekadašnji kultni restoran ‘Tin’. Nosi sada novo ime – ‘Kula’, kako su ga Vrgorčani kolokvijalno uvijek i zvali jer je smješten u dvorištu Dizdarevićeve, odnosno Tinove kule. Stari restoran bio je duže od dva desetljeća centralna točka ugostiteljstva Vrgorca. Hranio je Vrgorčane, namirivao putnike i ugošćavao kulturnjake na Tinovim danima. Bio je mjesto većine vrgorskih proslava i druženja i vjerujemo da će to ponovno i biti.

Tijekom renovacije restorana probrali smo pedesetak najzanimljivijih fotografija društvenog života Vrgorca sa stranice “Vrgorac nekad”, objavljenih od 2015. do 2020. godine i postavili ih na zidove restorana. Radi se o stalnom postavu izložbe za koji smo u ova dva mjeseca dobili mnogo pozitivnih recenzija posjetitelja restorana. Uz fotografije smo dodali i neke zanimljive citate iz naše lokalne povijesti.

Od srca zahvaljujemo upravi restorana što nam je omogućila predivan prostor za prezentaciju projekta ‘Vrgorac nekad’ našim građanima i gostima, čime su mnogo doprinijeli valorizaciji vrgorske povijesti i osvješćivanju o važnosti njezina istraživanja. Hvala!

Naravno, još jednom zahvaljujemo i svim Vrgorkama i Vrgorčanima koji svojim fotografijama stalno doprinose rastu ovoga projekta i tako omogućuju mladim generacijama da vide kako je izgledao i živio Vrgorac nekad.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst