Izložbu “Od Jezera do polja” razgledalo je 660 građana!

Dokumentarna izložba povijesnih fotografija “Od jezera do polja”, postavljena na 38 panela, danas je i službeno zatvorena.

Otvorenu 21. studenoga, kroz 11 radnih dana u Galeriji Društva prijatelja vrgorske starine u Vrgorcu, tri u Osnovnoj školi “Fra Ante Gnječa” na Staševici i pet u Narodnoj knjižnici Ploče, izložbu je razgledalo nevjerojatih 660 posjetitelja! Naklada od 400 primjeraka izložbenog kataloga je razgrabljena, a mnogi posjetitelji su se upisali i u knjigu dojmova.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt i nadamo se da ćemo se vidjeti i kroz 2019. godinu na nekim novim aktivnostima našega Društva. Živjeli!

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst