Radonić poklonio svoje knjige najboljim učenicima vrgorske osmoljetke

Predsjednik Društva prijatelja vrgorske starine Branko Radonić poklonio je primjerke svoje knjige ‘Stoljeća vrgorskog vina i pršuta’ svim učenicima Osnovne škole Vrgorac koji su u protekloj nastavnoj godini ostvarili odličnu ocjenu iz predmeta Povijest. Radi se o ukupno 35 učenika od 5. do 8. razreda. Knjige će im uručiti razrednici tijekom podjele svjedodžbi. Isto tako, učenicima generacije osmih razreda bit će uručeni primjerci Radonićeve knjige ‘Vrgorac 1690.’. Radi se o petero učenika.

Cilj ovih poklona je jačanje interesa vrgorskih učenika za lokalnu povijest. Spomenute knjige su znanstvena djela, ali su popularno pisane tako da su prikladne i učenicima, a pogotovo što budu stariji.

Jedan od razloga zašto se Radonić odlučio na ovaj pothvat je i njegovo iskustvo iz djetinjstva kada je svoje prve interese za lokalnu povijest mogao obogaćivati samo iz loše kopiranog primjerka knjige ‘Vrgorska krajina’ fra Vjeke Vrčića iz 1972. godine. Istraživanje povijesti Vrgorske krajine je djelovanjem Društva prijatelja vrgorske starine dosta napredovalo posljednjih godina pa je prilika da se i učenike upozna s najnovijim saznanjima.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst