10. izdanje blagdanskog bakalara u Vrgorcu

Jutros smo ispred prostorija Društva prijatelja vrgorske starine u Domu svete Katarine na Pijaci dijelili blagdanski bakalar. Ovo je bilo jubilarno, deseto izdanje manifestacije, a bakalar je planuo u trenu. Skuhali smo preko 250 porcija i podijelili ih u svega 20 minuta! Nadamo se da je bio ukusan. Bio je to najveći interes za blagdanski bakalar dosad, pa ćemo se dogodine potruditi dodati još koju porciju da bi svi zainteresirani mogli dobiti svoj pijat bakalara. Ako je netko ostao bez svoje porcije, ispričavamo se.

Manifestaciju “Bakalar na Badnjak” pokrenule su 2014. Vrgoračke novine (danas Vrgorske novine) kada se bakalar dijelio kod komiteta, da bi je prije nekoliko godina preuzelo Društvo prijatelja vrgorske starine s lokacijom podjele na Pijaci, kod Doma svete Katarine.

Ovogodišnji bakalar su dijelile članice Društva Adriana Turić Erceg i Ivana Beus, Saša Šimunović je bio redar, Branko Radonić je bio zadužen za logistiku, Jure Divić za fotografiju, a Željka Opačak je izradila plakat. Bakalar je kuhan u Mesnoj industriji „Braća Pivac“ u Vrgorcu. Zahvaljujemo Miljenku Pivcu i Mesnoj industriji na bakalaru, Mirandi Kovačević na koordinaciji, Grozdani Tamburović na kuhanju, Josipu Pušiću na prijevozu, kao i svima drugima koji su na bilo koji način sudjelovali u manifestaciji.

Toliko od nas, na dobro vam došao Badnjak i sritan vam Božić!

Vaše Društvo prijatelja vrgorske starine

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst