Jure Divić predstavio ‘Mekoću’ u Metkoviću

U programu Mjeseca hrvatske knjige vrgorski književnik Jure Divić sinoć je u Gradskoj knjižnici u Metkoviću predstavio svoju novu zbirku pjesama ‘Mekoća’. To je njegova šesta knjiga po redu, a objavljena je u sklopu Biblioteke književnih djela Augustin Društva prijatelja vrgorske starine.

Poslije tri zbirke kratkih priča, od kojih je posljednja, uspješnica ‘Tamo doli’ tiskana 2019., Jure Divić se poslije puna tri desetljeća publici predstavio poezijom, čime se zapravo vratio svojim korijenima.

Publika u Metkoviću čula je sinoć dio ljubavnih i erotskih pjesama nastalih u proteklih 40 godina koje je čitala Vesna Vidović i sam autor, koji je govorio o tri ciklusa pjesama u zbirci složenih u koherentnu i logičnu cjelina koja se vrti oko ljubavi i erosa.

Odgovarajući na pitanja voditeljice Vesne Vidović, Divić je govorio o alternativnoj kulturnoj sceni u Vrgorcu koja se okupila oko Branka Radonića u Društvu prijatelja vrgorske starine i djeluje kao ozbiljna ustanova koja se bavi izdavaštvom i koja je u vrlo kratkom roku već objavila četiri knjige, a uskoro će objaviti još nekoliko knjiga, i to u trenutku kada je izdavaštvo u Hrvatskoj došlo u nepovoljan položaj zbog velikog poskupljenja papira i tiskanja.

Slijedeće predstavljanje ove knjige Divić je najavio za 25. listopada i to u Gradcu.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst