Objavljena stranica ‘Virtualna šetnja vrgorskim kulama’ Srednje škole ‘Tin Ujević’

U sklopu projekta naslovljenog „Virtualna šetnja vrgorskim kulama“, Srednja škola „Tin Ujević“ Vrgorac izradila je stranici koja omogućuje razgledavanje vrgorske kulturno-povijesne baštine kroz prikaz od 360 stupnjeva. Cilj projekta financiranoga od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja bio je uključiti učenike svih usmjerenja te nastavnike različitih predmeta u stvaranje lokalnog proizvoda trajne vrijednosti. Učenici su tijekom izvršavanja projektnih aktivnosti unaprijedili digitalne i komunikacijske vještine, vještine timskog rada i povijesne perspektive. Koordinator projekta bio je ravnatelj Drago Mihaljević, stranicu je uređivao profesor Ivan Opačak, a dronom su upravljali učenici u pratnji svojih mentora. Stranicu je moguće pregledati na hrvatskom i engleskom jeziku.

Na stranici je moguće razgledati 360° snimke Vrgorca, Gradine, Avale, Dizdarevića kule, Cukarinovića kule, Šabića kule i Mumina kule. Projekt je moguće razgledati na platformi Kula: https://kuula.co/share/5hvTk/collection/7FCpC?logo=-1&info=1&fs=1&vr=1&sd=1&thumbs=1&fbclid=IwAR0NgwaVWiiOIXqV11iQczhiUyA7RbhB5Ohgmt8kJG0TqzcduDqd_eEYeg4

Društvo prijatelja vrgorske starine sudjelovalo je u ovom projektu pripremom povijesnih izvora i današnjih fotografija dijela kula te kroz predavanje za profesore i učenike naslovljeno „Tvrđava Gradina i osmanlijske kule Vrgorca“ koje je održano u travnju ove godine.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst