Dora Divić u vodstvu novoosnovane udruge turističkih vodiča

Članica Društva prijatelja vrgorske starine Dora Divić iz Vrgorca izabrana je u Nadzorni odbor novoosnovane Udruge turističkih vodiča Makarska Rivijera i Zabiokovlje. Udruga je osnovana 2. veljače u prostorijama Razvojne agencija MARA u Makarskoj.

Najvažniji ciljevi djelovanja udruge su: promicanje, afirmacija, unapređenje poziva turističkog vodiča te zaštita njihovih prava, doprinos valorizaciji turističkih resursa na području Makarske rivijere, planine Biokovo i Zabiokovlja; osvješćivanje javnosti s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne te prirodne baštine kroz inovativne projekte; zaštita, suradnja s turističkim zajednicama Makarske rivijere i Zabiokovlja te promicanje povijesno-kulturne baštine i nacionalnoga identiteta. Za predsjednicu udruge izabrana je Agata Ravlić.

Podsjetimo, Dora Divić je 2019. postala prva Vrgorka – licencirani vodič za Splitsko-dalmatinsku županiju koja je sve svoje završne ispite položila isključivo na zaštićenim kulturnim lokalitetima s vrgorskog područja.

Novoosnovanoj udruzi želimo puno uspjeha u radu, pogotovo u promicanju kulturno-povijesne baštine Vrgorske krajine.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst