Dijelili smo bakalar na Badnjak

Devetu godinu zaredom dijelili smo blagdanski bakalar Vrgorkama i Vrgorčanima. U organizaciji Društva prijatelja vrgorske starine i Vrgorskih novina naše vrijedne članice Adriana Turić Erceg i Ivana Beus i ove godine su odradile fantastičan posao i podijelile 300 porcija u 40 minuta! Nitko nije ostao gladan, bilo je dovoljno za sve zainteresirane i nakon svega su ostale samo prazne teće. Dijelili smo i fantastičan kruh ispod peke. Dio građana je došao i s tećama za ponijeti za naše starije, od kojih brojni žive i sami. Nadamo se da smo im barem malo uljepšali blagdane.

Zahvaljujemo Mesnoj industriji Braća Pivac na donaciji ove godine preskupog bakalara i hvala Željku Vukoviću – kralju i suradnicima što skuhali deliciju za prste polizat! Ovaj je bio možda najbolji dosad! Nadamo se da ste uživali u blagdanskom ručku!

Na dobro vam došla badnja večer, sretan Božić!

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst