Youtuber Branimir Kamber u Vrgorcu

U potrazi za rodnim mjestima poznatih pjesnika, zagrebačkog youtubera zadarskih korijena Branimira Kambera put je nanio u Tinov grad. On je autor youtube kanala „Kamberizam“ kojega prati preko 115 tisuća ljudi i u posljednje vrijeme je objavljivao video putopise o dalmatinskim otocima. Kamber je u Vrgorac, došao zbog Tina Ujevića, astralnog i jedinstvenog pisca rođenog u Vrgorcu 1891. godine od oca Ivana Ujevića, pučkog učitelja imotskih korijena, i majke, Jerolime Livačić Markusović s Milne na Braču.

U društvu direktorice Turističke zajednice grada Vrgorca Željke Opačak i predsjednika Društva prijatelja vrgorske starine Branka Radonića obišao je staru jezgru Vrgorca, gradski park, Tinov spomenik i obje turske kule za koje se pretpostavlja da je u njima rođen i živio Tin Ujević – Cukarinovića (Fratarsku) kulu i Dizdarevića (Kapetanovića) kulu. Uz navedene spomenike vrgorske kulturne baštine, Kamber je dronom snimao i Gradinu, Avalu, najstarije ulice Vrgorca ali i obližnja polja i uzvisine.

Bilo nam je drago što smo mogli dragog gosta provesti našim gradom i radujemo se njegovim novim radovima.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst