Jure Divić predstavio ‘Tamo doli’ u Metkoviću

Predstavljanjem knjige „Tamo doli“ pisca i novinara Jure Divića, sinoć je u Metkoviću otvoren Mjesec hrvatske knjige. U Gradskoj knjižnici u Metkoviću predstavljena je peta knjiga kratkih priča Jure Divića i prva knjiga u ediciji Augustin koju je objavilo Društvo prijatelja vrgorske starine.

U programu kojeg je vodila ravnateljice metkovske knjižnice Vesna Vidović, Divić je predstavljen kao jedan od vodećih dalmatinskih satiričara koji je metkovskoj i opuzenskoj publici čitao kratke humoristične priče s kojima je nastupio na ovogodišnjem festivalu Pričigin u Splitu.

Metkovska publika sa smijehom i pljeskom pozdravljala je Brutalnu babu, Lucino more i Najljepšu ljubavnu priču i saznala kako u malom dalmatinskom Vrgorcu nastaje židovski humor i zašto je Mate Čodin važniji od Ryana Giggsa.

DPVS

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst