Adriana Turić Erceg izabrana u vodstvo Hrvatskoga knjižničarskog društva

Profesorica hrvatskoga jezika i knjižničarka Osnovne škole „Vrgorac“ Adriana Turić Erceg imenovana je zamjenicom predsjednice Komisije za osnovnoškolske knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva! Ovo je predivna vijest za našu školu, a posebno Društvo prijatelja vrgorske starine gdje prof. Turić Erceg vrši dužnost tajnice.

Naša vrijedna Adriana nagrađena je za svoj neumorni rad i zalaganje u struci. Već otprije je voditeljica stručnog aktiva knjižničara osnovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zamjenica je urednika „Školske oaze“, glasila učenika Osnovne škole „Vrgorac“ i vrlo uspješna mentorica na nacionalnom natjecanju učenika „Čitanjem do zvijezda“.

U svoje slobodno vrijeme obavlja cijeli niz aktivnosti u Društvu prijatelja vrgorske starine. Uz tajničke dužnosti, lektorica je svih izdanja naše organizacije te recenzentica stripa „Judita“ nastalog prema znamenitom djelu Marka Marulića. Aktivna je članica Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Podsjetimo, ovo je drugo priznanje struke na nacionalnoj razini za članove Društva prijatelja vrgorske starine u ovoj godini. Naime, predsjednik Društva Branko Radonić je u svibnju dobio nacionalnu historiografsku nagradu „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju povijesti.

Čestitamo Adriani na ovom velikom uspjehu!

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst