Društvo sudjelovalo na 22. Biklijadi

U organizaciji Turističke zajednice grada Vrgorca, na Korzu je 23. rujna, u čast lozi i kozi, održana 22. Biklijada. Društvo prijatelja vrgorske starine postavilo je štand ispred Pervanovih kuća na kojemu smo predstavili svoja dosadašnja izdanja. Osim o knjigama, s Vrgorkama i Vrgorčanima smo pričali o povijesti našega grada te našim sadašnjim i budućim projektima. Hvala svima koji su se zanimali za naše knjige i onima koji su nam dali donacije za budući rad.

Na Biklijadi smo pili biklu koju su majstorski smiješali članovi Zavičajnog društva Veliki Godinj iz Rašćana i uživali u trpezama iz kuhinje Srednje škole „Tin Ujević“ i Hrvatskog planinarskog društva Vrgorac te prijatelja iz Ploča.

Čestitke i svim drugim štandovima te kulturno-umjetničkim društvima, mandolinistima i bendu na njihovim izvedbama. Vidimo se na nekim novim manifestacijama!

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst