U Rašćanima podignuti križ i spomen-ploča u sjećanje na don Ivana Čondića

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mještani Rašćana jučer su u selu podigli križ i spomen-ploču u čast svog župnika, don Ivana Čondića, stradalog od četnika u talijanskoj operaciji “Albia” 29. kolovoza 1942. godine. Križ i ploča postavljeni su u godini kada se navršava 80. obljetnica stradanja Vrgorčana od četnika u navedenoj vojnoj ofenzivi. Prigodnu Svetu misu i blagoslov predvodio je don Vjeko Pavlinović, a uz mještane prisustvovali su joj i Čondićeva rodbina i gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg. Radove je izvršio Mjesni odbor Rašćane.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst