Noć tvrđava 2022. – program u Vrgorcu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U sklopu europskog projekta „Fortitude“, ove godine će se 29. i 30. travnja održati prvo izdanje regionalne kulturne manifestacije „Noć tvrđava – Night of Fortesses“. Radi se o godišnjoj kulturno-turističkoj manifestaciji koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci) u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. U Hrvatskoj su nositelji projekta Tvrđava kulture Šibenik i Grad Karlovac.

Na poziv Tvrđave kulture Šibenik u projekt se kao partner na području Vrgorca uključilo i Društvo prijatelja vrgorske starine i to kroz projekt „Moja Gradina“ podijeljen u tri događaja namijenjena osnovnoškolcima, srednjoškolcima i ostalim građanima.

Detalji programa:

29. travnja, 10:00 sati, atrij Osnovne škole „Vrgorac“ u Vrgorcu, otvaranje izložbe učeničkih likovnih radova na temu “Moja Gradina”, proglašenje najboljih radova i uručenje priznanja.
Voditeljica aktivnosti: Adriana Turić Erceg
Koordinatori: Silvija Prusina, Ivana Ćuže i Ivana Beus

29. travnja, 12:00 sati, Srednja škola “Tin Ujević” u Vrgorcu, predavanje o povijesti Gradine za srednjoškolce.
Voditelj aktivnosti i predavač: Branko Radonić
Koordinatorica: Matea Mihaljević

29. travnja, 17:00 sati, predavanje na otvorenom o povijesti Gradine, polazak ispred prostorija Društva prijatelja vrgorske starine u Vrgorcu, šetnja i obilazak Gradine.
Voditelj aktivnosti i predavač: Branko Radonić
Koordinatorica: Željka Opačak

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst