Noć tvrđava 2022. – najava

Društvo prijatelja vrgorske starine danas slavi svoj četvrti rođendan!

U ove četiri godine zabilježili smo mnogo projekata te smo usprkos pandemiji koja nas je u svemu sputavala postavili organizaciju na noge. A ima li boljeg načina za proslaviti rođendan Društva nego najavom novog i vrlo zanimljivog projekta koji će se odviti krajem mjeseca.

Naime, u sklopu europskog projekta „Fortitude“, ove godine će se 29. i 30. travnja održati prvo izdanje regionalne kulturne manifestacije „Noć tvrđava – Night of Fortesses“. Radi se o godišnjoj kulturno-turističkoj manifestaciji koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci) u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. U Hrvatskoj su nositelji projekta Tvrđava kulture Šibenik i Grad Karlovac.

Na poziv Tvrđave kulture Šibenik u projekt se kao partner na području Vrgorca uključilo i Društvo prijatelja vrgorske starine. Mi u sklopu 1. Noći tvrđava planiramo organizirati tri događaja objedinjena u projekt „Moja Gradina“. Jedan će biti namijenjen učenicima osnovne škole, drugi učenicima srednje škole, a treći svim građanima, zaljubljenicima u povijest Vrgorca, a pogotovo Gradine. Cijeli program uskoro ćemo objaviti.

Hvala vam što nas pratite! ❤

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst