LIČNOSTI dr. sc. Tihomir Radić (1935.-2012.)

Jučer, 16. veljače, navršila se deseta obljetnica preranog odlaska prof. dr. sc. Tihomira Radića, doktora ekonomskih znanosti na Sveučilištu u Splitu, rođenog u Kotezima 1935. godine.

Nakon gimnazijskog školovanja u Splitu diplomirao je na zagrebačkom Pravnom Fakultetu, potom godinama radio u sudstvu, upravi i gospodarskim organizacijama. Pritom je završio stručni studij ekonomije u Splitu, pa poslijediplomski na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je 1976., a doktorirao 1986. s temom „Homologiranje tržišta socijalističke samoupravne proizvodnje“. Od 1980. sveučilišni je nastavnik na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje je 2002. godine umirovljen u svojstvu profesora marketinga. Na Ekonomiji će provesti i iduće tri godine u zvanju naslovnog profesora marketinga. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova. Pred smrt uredio je i Zbornik Vrgorske krajine. Pokopan je na Gradskom groblju na Žbarama u Vrgorcu.

Profesor Radić jedan je od brojnih značajnih intelektualnih izdanaka Vrgorske krajine, lokalpatriot do zadnjeg dana. Na nama mlađim generacijama Vrgorčana je dužnost očuvati sjećanja na ljude poput njega. Laka mu bila zemlja.

Branko Radonić

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst