Blagdanski bakalar za Vrgorčane

Ni loše vrijeme nije spriječilo Društvo prijatelja vrgorske starine i Vrgorske novine u tradicionalnom dijeljenju bakalara našim sugrađanima! Članice Društva Adriana Turić Erceg i Ivana Beus u rekordnom su roku podijelile gotovo 300 porcija ukusnog bakalara koje je skuhao Željko kralj! Za logistiku se brinula članica Društva Dora Divić.

Zbog epidemioloških mjera nismo postavljali stolove za objedovanje, već su građani dolazili s lončićima pa su brojne vrgorske obitelji uživale u blagdanskom ručku. Zbog kiše bakalar se posluživao na ulazu u prostorije Društva prijatelja vrgorske starine (Dom svete Katarine), na Pijaci.

Od srca zahvaljujemo svima koji su danas došli do prostorija Društva prijatelja vrgorske starine, kao i Mesnoj industriji Braća Pivac na kuhanju bakalara. U slast!

Ovim događajem Društvo završava svoje aktivnosti u 2021. godini. Na dobro vam došla badnja večer, Sretan Božić!

Društvo prijatelja vrgorske starine
Vrgorske novine

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst