Prikupljamo stare fotografije vrgorske poljoprivrede

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Prije gotovo dvije godine postavili smo izložbu fotografija “Vrgorska poljoprivreda nekad”. Na tome ne želimo stati, već u sklopu projekta ‘Vrgorac nekad’ i dalje planiramo prikupljati stare fotografije na temu djelatnosti od koje je u prošlosti živjelo preko 90% stanovništva Vrgorske krajine.

Pogledajte svoje obiteljske albume, škrinje i tavane i javite nam se ukoliko u njima imate fotografije koje prikazuju poljoprivredu vrgorskog kraja, odnosno poljodjelske i stočarske aktivnosti, kao i one obrtničke koje su naslonjene na poljoprivredu. Fotografije začas skeniramo i vratimo ih vlasnicima. Posuđivanjem fotografija za skeniranje i objavu ponovno ćete oživjeti vremena i ljude koji se na njima nalaze i time uvelike doprinijeti istraživanju povijesti Vrgorca nekad. Uključite se.

Možete nam se javiti u komentaru ispod, preko inboxa facebook stranice ‘Vrgorac nekad’ ili putem e-mail adresa: info@vrgorskestarine.hr i vrgorcanin@gmail.com

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst