Prikupljamo stare fotografije vrgorske poljoprivrede

Prije gotovo dvije godine postavili smo izložbu fotografija “Vrgorska poljoprivreda nekad”. Na tome ne želimo stati, već u sklopu projekta ‘Vrgorac nekad’ i dalje planiramo prikupljati stare fotografije na temu djelatnosti od koje je u prošlosti živjelo preko 90% stanovništva Vrgorske krajine.

Pogledajte svoje obiteljske albume, škrinje i tavane i javite nam se ukoliko u njima imate fotografije koje prikazuju poljoprivredu vrgorskog kraja, odnosno poljodjelske i stočarske aktivnosti, kao i one obrtničke koje su naslonjene na poljoprivredu. Fotografije začas skeniramo i vratimo ih vlasnicima. Posuđivanjem fotografija za skeniranje i objavu ponovno ćete oživjeti vremena i ljude koji se na njima nalaze i time uvelike doprinijeti istraživanju povijesti Vrgorca nekad. Uključite se.

Možete nam se javiti u komentaru ispod, preko inboxa facebook stranice ‘Vrgorac nekad’ ili putem e-mail adresa: info@vrgorskestarine.hr i vrgorcanin@gmail.com

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst