Sretan Dan Grada Vrgorca!

Što je grad? Grad nije samo skupina pojedinaca koji žive na određenom prostoru i bave se isključivo svojim partikularnim interesima. Grad je zajednica ljudi koji tuku u isti klin, daju sebe da bi prostor u kojem žive bio bolji, raznovrsniji i ugodniji za život svih. Bilo da u svoje slobodno vrijeme uzmu fotoaparat, obuku narodnu nošnju, peku fritule, istražuju povijest, pišu priče, izvještavaju, upozoravaju na komunalne i druge probleme u zajednici, brinu se o starijima, čiste šumske putove, čiste i održavaju spomenike, kuhaju na manifestacijama, doniraju, čuvaju svoju lokalnu baštinu, crtaju, slikaju, postavljaju izložbe, pjevaju, sviraju, čitaju, bave se sportom… svi oni su zaslužni za društveni život Vrgorca koji danas imamo.

Zato svima, a pogotovo onima koji u svoje slobodno vrijeme volontiraju za Vrgorac čestitam Dan Grada Vrgorca!

Vaše Društvo prijatelja vrgorske starine

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst