Drugi rođendan Društva prijatelja vrgorske starine

Dragi prijatelji, Društvo prijatelja vrgorske starine danas slavi svoj drugi rođendan! Čestitamo ga svim članicama i članovima Društva, a svima ostalima zahvaljujemo što nas pratite i pomažete. U posljednje dvije godine zabilježili smo desetke aktivnosti koje smo organizirali za naše sugrađanke i sugrađane, volonterski i s puno entuzijazma u naše slobodno vrijeme.

Imali smo planove i za ovo proljeće, ali smo zbog mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID-19 sve morali odgoditi za bolja vremena, pa tako i našu rođendansku proslavu. Ali nema veze, i dok boravimo u našim domovima marljivo radimo na novim projektima, pa kada sve ovo prođe, svi ćemo u njima uživati. A dotad ćemo se družiti online.

Pozdrav svima koji nas pratite u krajini, domovini i dijaspori.

Vaše Društvo prijatelja vrgorske starine

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst