Društvo održalo svoju godišnju skupštinu

Skupština Društva prijatelja vrgorske starine održala je sinoć u svojim prostorijama na Pijaci redovitu godišnju sjednicu. Na njoj je predsjednik Društva podnio izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2019. godinu, kao i plan rada i financijski plan za 2020. godinu.

Kroz 2019. godinu Društvo prijatelja vrgorske starine zabilježilo je tridesetak aktivnosti. Postavljali smo izložbe, izdavali kataloge i prvu knjigu, održavali predavanja, sudjelovali u televizijskim reportažama, javljali se na natječaje, redovito objavljivali na društvenim mrežama, skupljali donacije, kuhali bakalar, predstavili ste na Biklijadi, goste vodili kroz starinu Vrgorca i drugo. Naši vrijedni članovi sve su to odrađivati u potpunosti volonterski, dajući svoje vrijeme i novac u korist kulture svoga grada i zajednice.

Društvo je financijski gledano, 2019. završilo u plusu, a u ovoj godini su, ovisno o mogućnostima, planirane različite aktivnosti u sklopu obilježavanja 330. obljetnice oslobođenja Vrgorca od Osmanlija 1690. godine.

Članovi Skupštine izglasali su sve izvještaje i planove, nakon čega je uslijedio skromni domjenak. 

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst