Blagdanski bakalar planuo u trenu!

Društvo prijatelja vrgorske starine i Vrgorske novine posluživali su danas na Pijaci blagdanski bakalar kojega je skuhao kuhar Željko Vuković. Tradicionalni je to događaj u našemu gradu, a lijepo vrijeme je omogućilo da se ove godine druženje održi na otvorenom, u dvorištu galerije Društva. Privuklo je to mnoge da dođu i uživaju u ukusnom bakalaru, čašici vina i čavrljanju s prijateljima i sugrađanima. Dio posjetitelja je ponio porcije bakalara za članove svojih obitelji i rođake pa je 250 porcija bakalara planulo za sat vremena. Četiri puna lonca vještom rukom su posluživale članice Društva Adriana Turić Erceg i Ivana Beus. Posjetitelji su iskoristili priliku da nakon uskusnog objeda razgledaju izložbu radova Likovne udruge ARS koja je postavljena u galeriji Društva prijatelja vrgorske starine do 30. prosinca.

Koristimo priliku za zahvaliti Mesnoj industriji Braća Pivac na donaciji bakalara i pomoći pri organizaciji blagdanske fešte, a zahvaljujemo svima koji su došli, hvala na lijepim riječima i donacijama.

Blagdanskim bakalarom završavamo vrlo aktivnu i uspješnu godinu za Društvo prijatelja vrgorske starine, a nakon blagdana nastavljamo s novim projektima. Sretan Božić svim Vrgorkama i Vrgorčanima u krajini, domovini i dijaspori!

Vaše Društvo prijatelja vrgorske starine

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst