Ante Franić

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ovih dana intenzivno pohodimo posljednja počivališta naših najmilijih. Donesemo im cvijeće, zapalimo svijeće i pomolimo se za njihove duše. Vrijeme je ovo kada se potrebno prisjetiti i cijenjenih ljudi našega kraja, pojedinaca koji su svojim životom i radom ostavili trag u zajednici.

Jedan od njih je i književnik, profesor i vrhunski intelektualac Ante Franić (1931.-2016.). Čovjek je to koji je svojoj krajini ostavio predivnu autobiografiju “Od sveca do čovika”, monografiju “O Vrgorcu” i više znanstvenih radova, eseja i drugih zapisa o svom rodnom kraju. Tijekom svog znanstvenog rada na Filozofskom fakultetu u Zadru objavio je više knjiga i znanstvenih radova gdje se posebno ističu tekstovi o književniku Ulderiku Donadiniju.

Nismo ga zaboravili.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst