128. obljetnica rođenja Tina Ujevića

Na današnji dan prije 128 godina rođen je najveći hrvatski pjesnik AUGUSTIN TIN UJEVIĆ! Rođen u Vrgorcu od oca Imoćanina i majke Bračanke, Tin Ujević je zauvijek obilježio Vrgorac, a odrastanje u gradu pod Matokitom umnogome je utjecalo na njegove formativne godine i budući pjesnički razvoj.

U čast velikom Tinu, Društvo hrvatskih književnika i Grad Vrgorac danas će dodijeliti nagradu za najbolju pjesničku zbirku izdanu u posljednjih godinu dana. Dođite u 21 sat pred Tinovu kulu i budite dio ovog nacionalno značajnog kulturnog događaja. Vidmo se.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst