Izdali smo našu prvu knjigu – uskoro predstavljamo “Tamo doli” Jure Đ. Divića

Iz tiska je izišla nova knjiga Jure Divića “Tamo doli”. Radi se o petoj knjizi ovog vrgorskog autora, a prvoj objavljenoj u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine, Također, ovo je prva knjiga u Biblioteci književnih djela Augustin.

U knjizi se na 150 stranica nalazi 41 satirična kratka priča, pripovijetka, novela, neke koje ste imali priliku čitati na stranici Jure Divić-priče, neke nove, neobljavljene priče i nagrađena priča „Katolička misija“ koja je osvojila nagradu za najbolju kratku priču na WH Festu.

Naslovnicu knjige „Tamo doli“ uredio je grafički dizajner Dražen Cvjetković, textove je lektorirala Nada Šimić, fotografije su priredili Mate i Jure Divić, tiskana je u solinskoj tiskari “Jafra” i katalogizirana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Uskoro vas pozivamo na predstavljanje.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst