Rođendanska proslava Društva

Sinoć smo u galeriji Društva prijatelja vrgorske starine na Pijaci upriličili skromnu proslavu prvog rođendana naše organizacije. Stiglo je petnaestak članica i članova koji su za ovu priliku pekli kolače, kiflice i druge slastice te osigurali rođendansku tortu, šampanjac, sokove i vino. Bila je ovo prilika za druženje i neformalni razgovor o dosad završenim projektima.

U ovih godinu dana stvorili smo vizualni identitet Društva i podigli organizaciju na noge, uredili i otvorili galeriju, otvorili izložbe, izdali katalog, organizirali prezentacije i predavanja, gostovali izvan Vrgorca, vodili strane goste baštinom Vrgorca, sudjelovali u televizijskim reportažama, kuhali blagdanski bakalar, javljali se na natječaje, istraživali povijesti, štitili baštinu, educirali građanstvo i još puno toga. Puno novih projekata će tek uslijediti.

Svi ovi ljudi su tu, ulažu svoje vrijeme i novac jer vole Vrgorac i žele pomoći da se konačno učini veći iskorak u istraživanju vrgorske povijesti i čuvanju njegove kulture, baštine i jezika. Još jednom, zahvaljujemo svim građanima koji nas prate i sudjeluju u našim aktivnostima, a posebno hvala donatorima koji su nam redovito pomagali svojim prilozima. Uskoro izlazimo u javnost s novim projektima pa se nadamo da ćete nas pratiti i dalje.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst