Branko Radonić održao predavanje o povijesti Vrgorca u vrijeme osmanlijske uprave

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Sinoć je u Galeriji Društva prijatelja vrgorske starine održana godišnja sjednica Skupštine Društva na kojoj je bilo riječi o dosad realiziranim projektima i planovima u 2019. godini. Nakon završetka sjednice Skupštine, članovi Društva i drugi građani poslušali su predavanje Branka Radonića naslovljeno “Osmanlijski Vrgorac”.

Na predavanju su opisane političke, vojne, gospodarske, vjerske i druge prilike u osmanlijskom Vrgorcu od kraja 15. do kraja 17. stoljeća. Tematizirana je i materijalna i nematerijalna baština Vrgorske krajine sačuvana iz vremena osmanlijske uprave. Predavanju je prisustvovalo 25 građana pa im ovom prilikom svima zahvaljujemo na dolasku.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst