Formiramo arhivsku zbirku – rado ćemo preuzeti vašu dokumentaciju vezanu za vrgorsku povijest i kulturu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Građani su nam počeli donositi i arhivsku dokumentaciju sa željom da je sačuvamo u Arhivskoj zbirci Društva prijatelja vrgorske starine koju upravo formiramo. Pozivamo i vas ostale koji smatrate da nešto iz vaših kućnih ostavština vrijedi sačuvati za povijest naše lokalne zajednice da nam se javite. To mogu biti dokumenti, fotografije, razglednice i ostala povijesna građa.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst