94% anketiranih Vrgorčana želi osnivanje vrgorskog muzeja!

Na našoj Facebook stranici smo 7. lipnja postavili anketu sa slijedećim pitanjem: “Treba li Vrgorcu gradski muzej kao mjesto istraživanja, zaštite i prezentiranja vrgorske povijesti i materijalne i nematerijalne kulturne baštine?”.

U tjedan dana anketi se odazvalo 223 građana, što je rezultat izvan svakih očekivanja! Od tih 223 građana, 210 je odgovorilo s DA, a njih 13 NE.

Dakle, građani su plebiscitarno podržali ideju o osnutku muzeja Vrgorca što samo pokazuje da smo u svojim stremljenjima na pravom putu i da je naša misija ispravna.

Hvala vam dragi Vrgorčani i prijatelji, ljubitelji povijesti i kulture, u vaše i naše ime borit ćemo se i dalje za to da naša lokalna povijest, kultura i baština dobiju mjesto koje zaslužuju.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst