Skandinavski turistički agenti razgledali Vrgorac

Danas je predsjednik našega Društva Branko Radonić u suradnji s Turističkom zajednicom Vrgorac vodio turističke agente iz skandinavskih zemalja (Švedska, Finska i Danska) zainteresirane uklopiti Vrgorac u organizaciju svojih izleta. Obišli su Gradinu, Avalu, Pijacu i Gradski park. Raspitivali su se o vrgorskoj kulturnoj baštini i povijesti te kako živi narod ovoga kraja. Kušali su i domaće vrgorske jagode, a svoj boravak nastavljaju u našemu kraju i kroz večer.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst