U Vodicama predstavljena knjiga “El Shatt – Dalmatinci u pustinji”

Snimila: Željka Opačak

Jučer je u Vodicama predstavljena knjiga “El Shatt – Dalmatinci u pustinji”, autora Branka Radonića. Bilo je ovo deveto predstavljanje ove svojevrsne enciklopedije zbjega i kao i svaki put dosad, privuklo je veliki broj zainteresiranih građana pa se u punoj dvorani tražila stolica više.

Tijekom predstavljanja kojega je moderirala Željka Opačak autor je govorio o nastanku dalmatinskoga zbjega 1943.-1944. i njegovom životu u logorima južne Italije i Egipta do 1946. godine, pa i kasnije. Opisivao je sve aspekte funkcioniranja logorskih gradova, a govorio je i o svom istraživanju koje je dovelo do opsežne knjige od oko 800 stranica.

Koristimo priliku zahvaliti djelatnicima Gradske knjižnice Vodice na organizaciji predstavljanja u divnom ambijentu knjižnice uređene u kamenoj zgradi nekadašnje škole, kao i svim građanima Vodica i okolice na dolasku!

DPVS

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst