Jure Divić, ‘Tamo doli’, zbirka kratkih priča, 2019.

„Tamo doli“ je zbirka kratkih priča, peta knjiga vrgorskog književnika Jure Divića, a prva objavljena u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine, u sklopu Biblioteke književnih djela Augustin. Izdana je 2019. godine.

U knjizi se na 150 stranica nalaze 42 satirične kratke priče, pripovijetke i novele. Neke ste imali priliku čitati na stranici Jure Divić-priče, neke su nove, neobjavljene priče i nagrađena priča „Katolička misija“ koja je osvojila nagradu za najbolju kratku priču na WH Festu.

„Tamo doli“ koja kroz devet godina nastajanja na jedan humorističan, živ, autentičan i britak način opisuje razne događaje, anegdote, priče maloga mista te postaje njegova svojevrsna kronologija. Ova zbirka, kao i dosadašnji opus Jure Divića, važni su za kulturni identitet Vrgorca jer ovaj autor u svome radu koristi vrgorski govor i opisuje svakodnevne događaje koji se gotovo u trenutku dogode i vrlo brzo zaborave. Posredstvom Jure Divića, sjećanja se čuvaju za nove generacije.

Naslovnicu knjige „Tamo doli“ uredio je grafički dizajner Dražen Cvjetković, tekstove je lektorirala Nada Šimić, fotografije su priredili Mate i Jure Divić, a tiskana je u solinskoj tiskari “Jafra”.

Kontakt e-mail za sve informacije: vrgorac.knjiga@gmail.com ili info@vrgorskestarine.hr

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst