Branko Radonić, ‘Vrgorska poljoprivreda nekad’, katalog izložbe, 2019.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dokumentarna izložba povijesnih fotografija „Vrgorska poljoprivreda nekad“ prikazana na 28 panela, svečano je otvorena 31. svibnja 2019. godine u Vrgorcu u sklopu 4. Dana Dalmatinskog pršuta i vina.

Uz izložbu tiskan je i katalog od 12 stranica koji u kratkim crtama opisuje povijest vrgorske poljoprivrede nekad, odnosno poljodjelstva i stočarstva Vrgorske krajine od 19. do 21. stoljeća. Tekst prati i desetak starih fotografija koje prikazuju razne poljoprivredne aktivnosti u ovom kraju.

Autor katalog je Branko Radonić, recenzent Dario Gašpar, lektorica Adriana Turić Erceg, dok je za prijelom i tisak zaslužna tiska Jadra d.o.o. Solin.

Cijena: besplatno uz kupnju jedne od knjiga u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine.

Kontakt e-mail za narudžbu i sve ostale informacije: vrgorac.knjiga@gmail.com

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst