Branko Radonić, ‘Vrgorska poljoprivreda nekad’, katalog izložbe, 2019.

Dokumentarna izložba povijesnih fotografija „Vrgorska poljoprivreda nekad“ prikazana na 28 panela, svečano je otvorena 31. svibnja 2019. godine u Vrgorcu u sklopu 4. Dana Dalmatinskog pršuta i vina.

Uz izložbu tiskan je i katalog od 12 stranica koji u kratkim crtama opisuje povijest vrgorske poljoprivrede nekad, odnosno poljodjelstva i stočarstva Vrgorske krajine od 19. do 21. stoljeća. Tekst prati i desetak starih fotografija koje prikazuju razne poljoprivredne aktivnosti u ovom kraju.

Autor katalog je Branko Radonić, recenzent Dario Gašpar, lektorica Adriana Turić Erceg, dok je za prijelom i tisak zaslužna tiska Jadra d.o.o. Solin.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst