Sačuvati papirnati otisak fotografije

Društvo prijatelja vrgorske starine je još u vrijeme svoga formiranja donijelo odluku da će fizički izrađivati fotografije sa svih svojih svojih aktivnosti i događanja koje organizira. Osim toga, izrađujemo fizičke kopije svih dokumenata. Sve se čuva u arhivu Društva.

Moderno je vrijeme, volimo i preferiramo digitalne kopije svih dokumenata i fotografija, ali smatramo da ih je jako važno sačuvati i u papirnatom obliku za sutrašnje generacije koje će se pitati što smo radili i kako. Osim toga, mi volimo starinu, pa nam je fizička kopija fotografije ili dokumenta posebno draga.

Ostavite komentar

o društvu

Društvo prijatelja vrgorske starine je udruga građana, prva organizacija ovakve vrste u Vrgorcu, osnovana radi sveobuhvatnog promišljanja i aktivnog djelovanja na istraživanju povijesti, skupljanju povijesnih izvora, zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine i očuvanju lokalnog kulturnog identiteta Vrgorske krajine. Društvo svojim aktivnostima potiče na osnivanje stručno-znanstvenih i istraživačkih ustanova (arhiv, muzej, institut…) ili njihovih podružnica na području Vrgorca koje će sustavno djelovati sa istim ciljevima.

O PORTALU

Portal Vrgorskestarine.hr pokrenut je radi informiranja javnosti o aktivnostima Društva prijatelja vrgorske starine, a pogotovo za popularizaciju povijesne znanosti i neistražene lokalne povijesti Vrgorca. Portal je u cijelosti volonterski projekt.

Prenošenje sadržaja s ove stranice dopušteno je samo uz pravilno navođenje i citiranje izvora.

Autor i urednik: Branko Radonić, prof.

pratite nas

OSTALI PROJEKTI UREDNIKA

najnovije vijesti

OSTANITE U TIJEKU S AKTIVNOSTIMA DRUŠTVA

Izjava o privatnosti – tekst